Over Tony Crabbe

Tony Crabbe is een bedrijfspsycholoog die zijn tijd verdeelt tussen schrijven en consultancy-werk. Hij werkt onder andere voor Microsoft, Disney, New Corporation en HSBC. Als psycholoog houdt hij zich bezig met het denken, voelen en gedrag van de werkende mens. Of hij nu leidinggevenden, teams of organisaties van advies dient, in wezen kijkt hij altijd naar hoe het anders kan. Met andere woorden, hij bewerkstelligt een blijvende gedragsverandering door problemen op een onorthodoxe wijze te benaderen. Zo wist hij voor een project in Kenia en Peru vooraanstaande politici en hooggeplaatste leidinggevenden van Microsoft, de Wereldbank en de Verenigde Naties bijeen te brengen om samen te werken aan het uitbannen van armoede. Dit project werd onderscheiden met de International Optimus Award.

Na een bachelorstudie Psychologie aan de University of Edinburgh behaalde Tony een master Arbeids- en organisatiepsychologie aan het Birkbeck College van de University of London. Tot op heden is hij aan deze universiteit verbonden als Honorary Research Fellow. Tony is eerder een pragmaticus dan een academicus. Hij slaat een brug door onderzoeksresultaten en inzichten op het gebied van de psychologie en andere wetenschappen een toepassing te laten zijn voor de werkende mens. En ook voor de uitdagingen waarvoor die zich geplaatst ziet. Dit doet hij vooral door mensen te helpen om uit de sleur van hun werk te treden. Om anders te denken en te handelen. En zo de doorbraak te realiseren die hun carrière en hun bedrijf of organisatie vooruithelpt.

Tony Crabbe werkt tegenwoordig over de hele wereld. Hij woont het grootste deel van het jaar samen met zijn vrouw Dulcie en hun drie kinderen aan de Middellandse Zee, in het Spaanse Denia. In de zomer trekken ze voor twee maanden naar koelere oorden. Naar de Norfolk Broads, ten noordoosten van Londen, waar ze op hun oude houten boot, de Phoenix, verblijven.

Tony heeft zijn boek Nooit meer te druk niet geschreven omdat hij dacht dé oplossing te kunnen bieden tegen druk zijn, maar omdat hij zelf ook worstelt met de overdaad aan eisen en afleiding van een overvol bestaan. Hij heeft zijn boek geschreven omdat hij ervan overtuigd is dat ‘drukte’ niet het goede antwoord is.

Over Tony Crabbe